Omgeving

 

De Witte Kip is prachtig landelijk gelegen op 't Harde aan de rand van woonwijk De Heidezoom.  Aan het einde van de weg loop je zo het bosgebied De Haere in. Het is een afwisselend bosgebied met heideveldjes en zandverstuiving De Zoom waar je heerlijk kunt wandelen, hardlopen of mountainbiken.

Tevens ligt De Witte Kip aan het fietsroutenetwerk Veluwe, knooppunt 28.

In de omgeving vind je diverse Rustpunten, gelegen aan wandel- en fietsroutes, vaak op een particulier erf met of zonder agrarische bestemming. Hier kun je zelf een kopje koffie/thee maken, je e-bike opladen of je band plakken.

 

't Harde behoort bij de Gemeente Elburg, een voormalig vissersplaatsje aan de Zuiderzee. Het is een prachtig middeleeuws vestingsstadje die behoort bij de Hanzesteden en is omringd door groene stadswallen, grachten en stukken stadsmuur. Leuk is om hier een stadswandeling te maken, langs het muurhuisje en de Vischpoort. Maak eens een boottocht met een botter. Of bezoek het Joods Museum Sjoel Elburg of Museum Elburg met haar romantische kloostertuin. Tevens heeft Elburg diverse leuke winkeltjes en gezellig horeca met terrassen.

Aangezien Elburg aan de randmeren ligt, kun je hier ook zonnen op een van de strandjes of een bootje huren of surfen. Fiets je graag een rondje langs het Veluwemeer? Vanaf mei t/m september kun je gebruik maken van het fietspontje die van Biddinghuizen naar Nunspeet vaart. 

 

Net als Elburg behoort ook Hattem tot de Hanzesteden. Een prachtig oud stadje met vele monumenten waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Je vindt hier o.a. het Bakkerijmuseum en het Anton Pieckmuseum.

 

Houd je van wandelen of fietsen in afwisselende natuur? Dan moet je zeker ook de prachtige omgeving van Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst verkennen. Bij Bezoekerscentrum Nunspeet kun je terecht voor een expositie over de Veluwe, starten wandelroutes en staat een hoge uitkijktoren. Of bezoek eens het Noord-Veluws museum. In het centrum van Nunspeet is het altijd gezellig om een terrasje te pakken.

In Vierhouten kun je het historische Verscholen Dorp bezoeken. In Elspeet vind je in het dorp een nostalgische schaapskooi.

 

De Hanzestad Kampen ligt aan de IJssel en heeft een prachtig oud stadshart. Leuk om een stadswandeling te maken door smalle steegjes, langs de poorten en diverse binnentuinen. Op diverse panden vind je nog de muurreclames van 1900. Of bezoek eens historische Sigarenfabriek de Olifant of de Nieuwe Toren met een beroemd carillon.

 

Harderwijk, Hanzestad aan het Veluwemeer, knusse stad die bruist van gezelligheid met prachtig oud centrum. Proef eens een gerookte paling, bezoek het Stadsstrand of flaneer over de nieuwe boulevard. Ook ligt saunacomplex De Zwaluwhoeve om de hoek.

Met vele goede restaurantjes en leuke winkeltjes om lekker rond te struinen.

 

Ander leuke uitjes in de regio zijn:

A.Vogel Tuinen "t Harde met wandelroutes, blotevoetenpad en leuk koffiehuisje met terras De Zwaluw Koffie en zo.

Kleinschalige welnessboerderij de Rijsgaardhoeve in Elburg. 

Hanneke's pluktuin in Biddinghuizen, pluk je eigen prachtige boeket.

Paardrijles of buitenrit door bos en hei bij manege Visch in Doornspijk.

Heerlijk baantjes trekken bij buitenzwembad De Hokseberg op 't Harde.

Bakkersmolen van Schuld in Elburg met bakkerij, chocolaterie, ijssalon en brasserie.

Zwemmen en zonnen bij de Zandenplas in Nunspeet.

Renderklippen Heerde/Wezep: bezoek de schaapskooi en wandel over de heide en bezoek Brasserie Floor voor een lekkere lunch of diner.

Bezoek Stadsbrouwerij Elburg met  bierproeverij.

Leer waterskiën bij Burnside Cablepark of bezoek Sauna De Veluwse Bron in Emst.

Ga een rondje golfen bij Het Rijk van Nunspeet.

Dagje shoppen in de gezellige oude stad Zwolle. 

Geniet van een Boeren Hightea bij Leuten&Teuten (0p afspraak)

Snuffel eens rond bij kringloopwinkel Dorcas in Elburg.